Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová éra prevence v SPCN

22. 9. 2015

Nová generace prevence v SPCN je zde. Všechny Ozdravné potraviny SPCN jsou od 1.10.2015 „Homocystein ready“ včetně všech základních Ozdravných potravin verze VEGAN. Co to znamená?

To znamená, že nyní obsahují specifické složky v koncentracích potřebných pro udržení hladiny homocysteinu v normálu. Na etiketách jsou tyto složky vyznačeny tučně. Jaký je pro to důvod?

Vysoká hladina homocysteinu

1)  Brání správnému kopírování buněk při jejich dělení.

2)  Je jednou z příčin Alzheimerovy nemoci i zhoršování paměti související s věkem.

3)  Způsobuje „slepování“ červených krvinek, dobře patrného v mikroskopech s temným polem, které používají naše spolupracující naturopatické poradny.

4)  Narušuje utvářející se DNA při vývoji zárodečné buňky budoucích rodičů - vajíčka a spermie. Změna v této nositelce dědičné informace je podstatou tzv. genové mutace, která je trvalá a provází poté všechny generace potomků takového jedince. Tak vznikají vrozené dispozice k poruchám imunity, metabolismu, leukémii, tvorbě nádorů a jiným těžkým onemocněním.

5)  Přispívá k zanášení cév a tím vzniku infarktů a mrtvic. Vysoká hladina homocysteinu je příčinou alergických nemocí s projevy na kůži (kopřivka, ekzém), v dýchacích cestách (senná rýma, astma) a v dalších orgánech, a způsobuje mnoho dalších problémů. Viz např. stránky MUDr. Karla Erbena http://www.karelerben.cz/homocystein-imunita-alergie-astma-autoimunita.

6)  Poukazuje na budoucí kardiovaskulární problémy, abychom se zmínili alespoň o některých problémech.

Z tohoto důvodu jsme v SPCN nově přistoupili k ochraně zdraví před zvýšenou hladinou homocysteinu v krvi. Dodejme, že hladinu homocysteinu dnes již měří mnohá lékařská pracoviště ve vašem okolí. O novém způsobu distribuce více v interním oběžníku. Informace převzaty z internetových zdrojů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kyselina listová a její deficit

(Petr Ježek, 13. 11. 2017 17:13)

Kyselina listová je jedním z vitamínů skupiny B (B9) a jako taková je zcela nezbytná pro metabolizaci ("zneškodnění") homocysteinu. Lckterý konzument salátů a jiných zdrojů kyseliny listové si řekne, že jí konzumuje až příliš mnoho. Jenže mnohdy netuší, že oproti přirozené bioprodukci zeleniny se ta průmyslová vyznačuje fertilizací (hnojením). Pokud ví či tuší, pak netuší, že použití známého agrochemického hnojiva NPK (zdravice baronu von Liebigovi) vede k degradaci obsahu enzymů, které činí látky v zelenině obsažené dobře vstřebatelné. Takže pokud je ve vašem salátu byť i dostatek kyseliny listové, její obsah konzumací salátu nebude vaším organismem vstřebán, ale vyloučen. Bohužel, NPK a jiná agrochemie má za následek i snižování samotného obsahu vitamínu B9 v průmyslově pěstované zelenině. Takže pokud si nedokážeme vypěstovat vlastní salát na zahrádce nebo jej získat od biopěstitele, musíme konzumovat cca trojnásobek DDD (doporučené denní dávky) v kapslích zakoupených v lékárně. Vegani si pochopitelně musí průběžně doplňovat i zbylé dva vitamíny skupiny B k metabolizaci homocysteinu, které jsou jinak k dispozici především v mase a vejcích.

Re: Kyselina listová a její deficit

(Tomek, 14. 11. 2017 8:20)

Je to smutné a platí to o mnoha jiných ochranných látkách. Když někdo snědl před 50 lety jablíčko, tak dnes by jich musel pro stejný účinek sníst celý košík...