Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co jsme možná nevěděli o rakovině

Odborný a přesto nelékařský pohled na rakovinu, na její prevenci a biokorekci. Biokorekce neléčí, pouze odstraňuje nepřátele imunitního systému, detoxikuje a obnovuje základní funkce.

Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšiřovat se do jiných částí těla, tzv. metastázovat. Dochází k tomu vlivem oslabené ochrany kolagenových vláken kolem buňky. Tím se uvolňuje její cesta do jiných orgánů. Ke vzniku rakoviny dochází poškozením DNA geneticky nebo vlivem karcinogenity prostředí takovým způsobem, že dojde ke zhoubnému buněčnému dělení. Rakovina je vlastně nejtěžší porucha imunity. Osobní prevence a biokorekce SPCN se proto zaměřuje nikoliv na léčbu, ale na nepřátele imunitního systému. Nezdravá strava složená z neživých produktů není o kaloriích, ale o slabé životní síle.

Porucha dělení buněk je zaviněna nedostatkem enzymů, překyselením organizmu, přítomností karcinogenů a dalšími vlivy. Svou roli hrají organické sloučeniny chlóru a fluóru, zbytky léků (léková rezidua) a další karcinogenní látky, jejichž počet neustále narůstá a které nelze odstranit ani při výrobě pitné vody. Ve vodě zůstávají i po převaření.

Významné jsou rakovinotvorné látky vznikající hnilobnými procesy obsahu tlustého střeva v důsledku špatného trávení a nedostatečného vyprazdňování. Další škodlivé látky, jako antibiotika, kortikoidy, cytostatika, konzervanty, atd., poškozující střevní mikroflóru v potravě, poškozují imunitu. 80% imunity se tvoří ve střevě jako výsledek správné činnosti střevní mikroflóry. Nejvíce ohrožené je tlusté střevo, protože je se škodlivými látkami v přímém kontaktu. Tyto látky se dále vstřebávají do krve a šíří se po celém organizmu. Tak rakovina vzniká v ostatních orgánových tkáních. Většina druhů rakoviny je nevirového původu. Po operaci se rakovina obvykle šíří dále a ozářením jsou poškozeny nejen rakovinné, ale i všechny přilehlé tkáně. Tak vznikají další a nenapravitelné škody. Jedním z nepřátel imunitního systému je přemíra sacharidů, jmenovitě glukózy. Hyperglykémie je zabiják. Jakmile je jí příliš, ničí naše cévy, ledviny a kosti. Tělo se brání proti tomuto nebezpečí i tvorbou tumorů. Je to poslední pokus, záchranná brzda, jak se zbavit nadbytku glukózy, uzavřít ji do tumoru. Ozdravnou výživovou biokorekcí a změnou stravovacích návyků se můžeme pokusit růst tumoru zastavit. Čím dříve tumor objevíme, tím lépe. Pokud se zbavíme nadbytku glukózy, dojde k samovolnému uzdravení a tumor se ztratí sám. Tumorem se také tělo brání proti infekci v zažívacím traktu. Tumor produkuje živé enzymy, které mohou zastavit šíření infekce a vyloučit ji. Pak se opět ztratí sám. Když se růst tumoru nezastaví, je zde stále možnost operovat později. Proto bychom měli zvážit okamžitou operaci a odstranění každého tumoru ihned po jeho zjištění. Vznik tumoru může být paradoxně naopak řešením nějakého problému! Na druhou stranu nemusí být pravda, že když jsme bez lékařského nálezu, jsme zdraví. Více kniha Lothar Hirneis „Chemoterapií se léčí rakovina a Země je plochá“.

 

Program osobní prevence a biokorekce rakoviny SPCN

1. MOHUTNÁ PODPORA IMUNITNÍHO SYSTÉMU a detoxikace organizmu důsledným nasazením preventivně ozdravného výživového programu MOSSSPCN (VitaLifeSPCN, ChlorellaSPCN, OnkoExpertSPCN), šťáva z tahitského ovoce NONI dle návodu.

2. DENNĚ 2 dcl čajové houby kombuchy nebo 3 dcl mixu: 2 dcl tibetské kefírové houby a 1 dcl kefírového mléka, acidofilního mléka a dalších dostupných kysaných mléčných výrobků. Při akutním stavu přidávat denně lžičku čisté kyseliny L‑askorbové (vitamin C) v práškové formě.

3. VÝBĚR VHODNÝCH POTRAVIN. Při akutním stavu doporučujeme denně vypít jeden litr čerstvé zeleninové šťávy vyrobené (nejlépe lisováním, kterým chráníme dlouhé molekuly enzymů před rozsekáním ostrými noži při mixování) především z mrkve, červené řepy, celeru, ředkve, zelí, brambor. Šťávu vylisujeme ráno a půl litru si uložíme na chladné místo k odpolednímu použití. Mezi jídly každou hodinu nebo půlhodinu pijeme několik doušků, můžeme také žvýkat slunečnicová nebo tykvová semena. Tato pitná kúra je zdravá i při mnohých jiných chorobách.

4. Vyhýbat se stresům, navodit psychickou pohodu a silnou chuť a víru v uzdravení. Dokud to jde, doporučujeme místo utišujících léků proti bolesti obklady z rozemletých zelných listů. Postupně přidáváme co nejvíce syrové nevařené, průmyslově nezpracované stravy. Velmi účinná pomoc je nastrouhaná červená řepa smíchaná se lžičkou práškového vitamínu C a rajčaty.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Petr Ježek - Hluboká pravda a malý doplněk

Předně doporučuji každému čtenáři přečíst si pozorně výše uvedený článek několikrát a uvědomit si, že překyselení a přebytek cukrů jsou spojené nádoby. Když se k tomu přidá averze k zelenině a ovoci, organismus se začne bránit důslekům našeho vadného správcovství. Řadu tumorů umožňuje poškození buněčných stěn. Kromě kyselin jako je homocystein tak činí i mnohé viry. náš organismus si dokáže vytvářet přirozené antivirotikum - interferony. Právě ty mají na svědomí "chřipkové příznaky", tedy zvýšenou teplotu, malátnost, bolesti kloubů a svalů a celkovou "nanicovatost". Interferony nás při útoku virů jednoduše vedou ke klidu a mobilizaci energie na boj s patogenem. Není to příjemné, ale většinou příznaky rychle pominou a člověk je skutečně vyléčen bez recidiv. Koronaviry jsou uměle vytvořené laboratorní patogeny, to prosím, berte jako fakt, nemáte-li vůli a možnosti se pídit po potvrzujících zdrojích této informace. Na ně platí naše přirozené antivirotikum stejně jako na jiné viry. Takže pokud na sobě pocítíme příznaky "virózy", zalezme, vypoťme se i díky zvýšenému příjmu neslazených a dle možnosti nízkosodných tekutin, konzumujme cibuli, česnek a strouhanou červenou řepu - to je základ rychlého zotavení a návratu zdraví. Teplota do 39 °C je součástí antivirové účinnosti - viry nemají rády teploty nad 38 °C, proto se s nimi na Sahaře nesetkáme. Pokud můžeme o něco požádat lékaře, tak je to právě interferon beta, který sice znásobí příznaky, ale posílí náš organismus ve vítězné bitvě s (korona)virem. Takže Jezme zeleninu a běžné ovoce, exotiku klidně ignorujme; dále zásadně omezme sladké (lze nahradit stévií, která spolehlivě zvýšenou glykemii srazí), moučné (s výjimkou celozrnné mouky) a jsme-li masožravci, staňme se všežravci, to je naše přirozenost. Na pozoru se mějme zejména před všemožnými cukrovinkami beznadějně okyselujícícmi náš organismus živením homocysteinu. Pouze aktivní sportovní zátěž tyto cukry spolehlivě a hlavně rychle odbourá. jelikož je průmyslovým hnojením z většiny zeleniny odstraněna enzymatická složka umožňující tvorbu kyseliny listové (B9), pravidelně konzumujme alespoň 1 mg její syntetické formy k obligátnímu salátu či zelí. Pochopitelně z vlastní chemicky nehnojené zahrádky získáme to nejlepší ke konzumaci. Hovořme se svým svědomím jak s Bohem a poprosme jej o podporu v našem boji se Zlem v podobě patogenů a zhoubného bujení - pokud se chováme v souladu s jeho přikázáními, máme jeho přízeň takřka jistou. Pak se dějí i zázraky... Hlavní odpovědnost za své zdraví máme ale my samotní, proto není cílem gurmánský zážitek ale zdravá a vyvážená strava, mnohdy překvapivě příjemné chuti.