Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčení solnými oblklady

Zapomenutá metoda účinné samoléčby 

Solné obklady, kdo to zná?

 

Převzato z článku „Solné obklady léčí“ z Časopisu WM magazín ročník 2002 „Skryté skutečnosti“. Biologie je úžasná. V učebnicích se často nic podstatného nedovíme, proto informace hledáme v jiných zdrojích. Tento recept byl nalezen ve starých novinách. Jde o úžasné léčivé vlastnosti solných obkladů, které byly použity během druhé světové války k léčení zraněných vojáků. Tento překvapivě jednoduchý postup léčí mnoho nemocí. Léčí vnitřní krvácení, těžké vnitřní a vnější modřiny, vnitřní nádory, gangrény, výron, zánět kloubních váčků a další zánětlivé procesy v těle.

 

Zkušenosti z války

„Za války jsem pracovala jako vrchní operační sestra v polních nemocnicích s chirurgem I.I. Sheglovem. Na rozdíl od jiných lékařů léčil zranění hypertonickým roztokem chloridu sodného. Na povrch kontaminované rány aplikoval volně položený ubrousek navlhčený solným roztokem. Po 3–4 dnech se rána stala čistou, zrůžověla, teplota, pokud byla vysoká, klesla na téměř normální úroveň – pak byla použita sádra“.

„Později jsem pracovala na klinice, proto mohu popsat řadu poměrně složitých případů, kdy byl obvaz s tímto fyziologickým roztokem účinnější než všechny ostatní léky. Dokázali jsme vyléčit hematomy, burzitidu, chronickou apendicitidu. Faktem je, že solný roztok má absorpční vlastnosti a čerpá tekutinu z patogenní flóry z tkáně. Několik příkladů.

 

Černý kašel

Během jedné služební cesty do oblasti jsem se zastavila v bytě. Děti trpěly černým kašlem. Neustále a bolestivě kašlaly. Na noc jsem na záda použila slané obvazy. Po hodině a půl se kašel zastavil a objevil se až ráno. Po čtyřech obkladech nemoc zmizela beze stopy.

 

Pokus o léčbu nádorů

Na klinice, která s pokusem souhlasila, chirurg navrhl, abych při léčbě nádorů zkusila fyziologický solný roztok. Prvním takovým pacientem byla žena s rakovinnou kůže na tváři. Sama nás upozornila na mateřské znaménko již před šesti měsíci. Během této doby nádor zčervenal, zvětšil se objem a vycházela z něj šedohnědá tekutina. Začala jsem pro ni vyrábět slané nálepky. Po první nálepce nádor zbledl a umenšil se. Po druhé byl ještě bledší a zchladil se. Bujení se zastavilo. Po čtvrté solné nálepce získal nádor svůj původní vzhled. U páté byla léčba ukončena bez chirurgického zákroku. Jiná žena měla rakovinu prsu. Pokud chcete – věřte tomu nebo ne – ale čtyřvrstvá solná osuška z bavlněného ručníku, aplikovaná na obě prsa po dobu 8–9 hodin v noci, pomohla ženě zbavit se rakoviny prsu za dva týdny.

 

Problém s prostatou

Mohla bych pokračovat v historii téměř zázračných vyléčení pomocí solných obkladů. Mám zkušenost s jedním učitelem, který se po devíti solných obkladech zbavil adenomu prostaty. Nebo žena, která jako obklad používala slané halenky a kalhotky po dobu tří týdnů – pak bylo vše v normálu.

 

Solný obklad proti hemoroidům

Solný obklad si dokáže poradit také s léčbou hemoroidů, adenomu prostaty a zánětu močového měchýře. Jednoduše vezměte hebký hadřík, namočte ho do roztoku a přiložte ho na svou pánev. Aby obklad držel, můžete ho připevnit ještě gázou nebo lepicí páskou. Nechat působit přes noc, minimálně 2 týdny.

 

Nachlazení, rýma, chřipka, bolesti hlavy a zápal plic

Solný obklad stačí přiložit přímo na krk, čelistní dutiny nebo čelo a nechat ho působit přes noc. Onemocnění a všechny jeho příznaky zcela vymizí do čtyř dnů. Stejně tak můžete postupovat při zápalu plic nebo astmatu – v tomto případě byste však měli obklad přiložit na hrudník či na záda.

 

Zkušenost s rýmou

V noci jsem si na čelo a krk dala obklad. Po hodině a půl rýma odcházela a ráno úplně zmizely bolesti hlavy (časopis WM magazín to vyzkoušel a funguje to). Solné obklady používám při prvních příznacích nachlazení. A pokud jsem to nestihla včas a infekci se podařilo dostat do krku a průdušek, udělám si kompletní obklad na hlavě a krku (ze 3 až 4 vrstev měkké tenké látky) a na zádech (ze dvou vrstev a dvou vrstev suchého ručníku), obvykle celou noc. Vyléčení se dostaví po 4–5 procedurách.

 

Jak fungují solné obklady

Co jsem z vlastní praxe zjistila:

1. Stolní sůl rozpuštěná ve vodním roztoku je aktivním sorbentem. Koncentrace soli v roztoku by neměla překročit 10 %, ale také nesmí klesnout pod 8 %. Solný roztok lze používat pouze v látkovém obkladu, v žádném případě nenanášejte roztok přímo na tělo. Obvaz musí být prodyšný, tj. hygroskopický, což je věc kvality materiálu použitého pro obklad. Žádný neprodyšný plast. Použitá látka by neměla být nová, nepoužitá, vypraná pouze jednou.

2. Solný obklad působí lokálně – pouze na nemocný orgán nebo část těla. Když je tkáňová tekutina absorbována z podkožní vrstvy, stoupá z hlubších vrstev a vytahuje sebou všechny patogeny: mikroby, viry a organické látky. Čerpá veškerou odpadní vodu a všechny nečistoty z nemocného orgánu. Přitahuje toxiny z páteře ven na kůži a ničí všechny infekce. Tudíž během aplikace obvazu se v tkáních nemocného organismu tekutina obnovuje, čistí a chorobný proces se zpravidla eliminuje.

3. Obvaz se solným roztokem chloridu sodného působí postupně. Terapeutického výsledku je dosaženo za 7–10 dní, někdy i více. Použití roztoku chloridu sodného vyžaduje určitou opatrnost. Nedoporučuji používat obvaz s koncentrací roztoku víc jak 10 %. V některých případech je lepší 8 % roztok.

 

Jak připravit 10% fyziologický roztok

Tento recept je tak jednoduchý a účinný, že ho budete určitě používat.

1. Vezměte 1 litr převařené vody, sněhu, dešťové nebo destilované teplé vody.

2. 1 litr vody zahřejte na 50 °C. Vložte do ní 90 g stolní nebo mořské soli (tj. 3 zarovnané polévkové lžíce), dobře promíchejte a nechte vychladnout na příjemnou teplotu. Výsledkem je 9% solný roztok. Doporučuji používat lékárenskou sůl s obsahem 99,98% NaCl. Tento roztok vám pomůže připravit každý dobrý lékárník. Lékárenská sůl zvyšuje účinek. Pozor. Obklad s roztokem vyšší koncentrace může vést k destrukci kapilár v tkáních v oblasti aplikace.

 

Jak používat solné obklady

1. Použitý obklad by měl být dostatečně teplý.

Můžete použít i gázu (obvaz z lékárničky). Například gázu složte do 8 vrstev. Namočte 1 minutu.

2. Obklad jemně vyždímejte, aby nebyl příliš suchý ani příliš mokrý. Na obklad neaplikujte nic dalšího (éterické oleje, ani bylinkové odvary)!

3. Na bolavé místo naneste 8 vrstev gázy. Přes gázu položte kus čisté prodyšné látky, nejlépe z vlny nebo ručník tak, aby nedošlo k narušení cirkulace vzduchu.

4. Nejlépe na noc vše převažte bavlněným obvazem nebo lepicí páskou bez použití polyethylenové folie. Nechte působit až do rána. Příští večer všechno opakujte.

5. U různých plicních nemocí aplikujte obklad na záda (s vyloučením krvácení z plic), ale musíte znát lokalizaci postiženého místa. Hrudník zabandážujte dostatečně pevně, ale tak, aby obvaz neomezoval dýchání. Břicho bandážujte tak těsně, jak je to možné, protože během noci se obvaz uvolňuje a přestává pak účinkovat. Ráno, po odstranění obvazu, by měl být materiál dobře vypláchnut v teplé vodě. Aby obklad na zádech lépe účinkoval, vložte mezi lopatky válec z vlhkých vrstev a zabandážujte.

 

Mnozí se budete asi ptát

Medicína je bohužel ve farmaceutickém zajetí, kdy se pacient stává klientem. Farmaceutické společnosti nabízejí stále víc nových a dražších léků. Problém řešení solnými obklady je v tom, že je příliš jednoduchý a levný. Ale můj vlastní život a zkušenosti mě přesvědčily, že solné obklady jsou vynikajícím nástrojem v boji s mnoha nemocemi. To je vlastně vše, o co bych se chtěla podělit. Pokud máte problémy a nedokázali jste je vyřešit ve zdravotnických zařízeních, zkuste použít solné obvazy. Tato metoda není vůbec žádnou senzací. Byla prostě dobře zapomenuta.