Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přírodní bioaktviní kolagen INVITA

Jednou z příčin stárnutí je postupný úbytek tvorby našeho vlastního kolagenu zhruba od třicátého roku věku. O obnovu tvorby kolagenu se může postarat přírodní bioaktivní kolagen INVITA, Po několikaletém ověřování účinků jej SPCN doporučuje.

INVITA čistý přírodní kolagen

Kolagen je naší nejdůležitější stavební bílkovinou. Obsahují ho všechny orgány, včetně kostí, očí, všech kloubů a chrupavek pohybového aparátu. 90% bílkovin v kostech a 30% jejich hmotnosti tvoří kolagen. Od 26. roku věku produkce vlastního kolagenu začíná klesat. To je jedna z příčin stárnutí. Povzbudit tvorbu našeho orgánového kolagenu můžeme vnitřně i zevně. Zevně se výborně osvědčil živý kolagen INVENTIA a vnitřně jeho lyofilizovaná forma INVITA. Po několika měsících aplikace je na první pohled vidět jak na kůži, tak i na zlepšené činnosti pohybového aparátu.

POPIS

Nejprve něco o živém gelovém kolagenu INVENTIA. Vyrábí se na základě patentovaného vynálezu biotechnologického výzkumu z rybích kůží v Polsku. Tento gel Q5-28 je hydrát s trojitou levotočivou šroubovicovou strukturou kolagenových vláken, která je téměř shodná se strukturou lidského kolagenu - na rozdíl od hydrolyzátu složitějších velkých molekul vláken málo účinných zvířecích kolagenů, známých z kosmetických reklam. Ty mají příliš velké molekuly, aby mohly proniknout pokožkou. Mají rozměr v mikrometrech, zatímco pro průnik pokožkou jsou nutné tisíckrát menší rozměry v nanometrech jako u živého kolagenu INVENTIA. Po nanesení na vlhkou pokožku vlivem teploty lidského těla despiralizuje. To znamená, že se rozkládá se na peptidy a molekuly volných aminokyselin, které již lehce a rychle pronikají pokožkou. Především jsou to glycin, prolin, lysin, alanin, tyrosin, arginin, metionin, glutamin, hystidin, hydroxyprolin. Během několika minut pronikají dovnitř a začínají aktivovat tvorbu fibroblastů a chondrocytů, buněk tvorby našeho vlastního kolagenu.

Pro vnitřní použití byla vyvinuta jeho lyofilizovaná forma, která pomocí zmrazení při ‑40ºC vysublimuje z gelu vodu. Vznikne prášek vhodný pro vnitřní použití dobře rozpustný ve vodě. To je INVITA s obsahem jen 2% vody a 98% čistých proteinů. Lyofilizací kolagen neztrácí svou charakteristickou strukturu, podobnou lidské.

 

VLASTNOSTI práškové formy INVITA

Hlavní vlastností lyofilizovaného prášku INVITA je vysoká vstřebatelnost organizmem (98%), podporovaná dalšími přísadami. Jsou to především mořské řasy, v Japonsku nazývané „mořský chléb“ a vitamín E v nejlépe využitelné přírodní biologické formě.

INVITA se výborně doplňuje s ozdravnými potravinami SPCN, zejména s komplexní kloubní výživou VitArt SPCN, která obsahuje všechny další potřebné mikrovýživové složky pro klouby pohybového aparátu. INVITU i živý gel doporučujeme podávat spolu s vitamínem C, jehož molekuly tvoří stavební prvky kolagenu.

ÚČINKY

Dosavadní několikaleté osobní zkušenosti uživatelů i odborníků se shodují na tom, že INVITA jakož i doporučovaná současná zevní aplikace živého kolagenového gelu

- Zastavuje tvorbu vrásek a brání jejich vzniku

- Dobře hydratuje hlubší vrstvy pokožky

- Regeneruje pojivovou tkáň a chrupavky pohybového aparátu

- Zpevňuje nehty, kosti a vlasy (zejména při aplikaci rozředěného gelu Q5-28 po umytí hlavy)

- Urychluje rekonvalescenci po úrazech pohybového aparátu včetně jizev i popálenin

- Doplňuje bílkoviny při fyzické zátěži a urychluje tvorbu svalové tkáně při sportu

- Účinně brzdí rozvoj metastáz

Zkoumají se další pozitivní účinky jako například normalizace krevního tlaku a nervových poruch, zejména při současném podávání vyšších dávek vitamínu C.

DALŠÍ PŘEDNOSTI

Bude se vám lépe hubnout. V zažívacím traktu nabývá substrát INVITY až desetinásobek objemu, čímž omezuje potřebu jídla při hubnutí. Kůže však netvoří převisy, protože se vlivem tvorby kolagenu zpevňuje. To, že ubývají tuky a nikoli svalová tkáň, je dáno obsahem synergického souboru volných aminokyselin. Navíc po celou dobu hubnutí necítíte úbytek energie.

4 tobolky INVITY zajistí organizmu dodávku aminokyselin asi jako 200g masa. Lékaři vrcholových sportovců tvrdí, že tento doplněk s nulovou hladinou energetických ztrát při trávení nemá ve světě preparátů obsahujících aminokyseliny obdoby. Tím, že INVITA podporuje tvorbu vlastního kolagenu, nejen zpomaluje stárnutí kůže a orgánů, ale prodlužuje tělesnou výkonnost do vysokého stáří, díky lepší obnově svalové hmoty. Oceňují to nejen starší lidé, ale i všichni, kdo se silně fyzicky namáhají.

Budete vypadat mladší a zdravější. Přírůstkem tloušťky pokožky postupně zarůstají vrásky, strie, jizvy, akné a mizí dalších 47 nejrůznějších dermatologických a kožních problémů. Kniha S.A. Batečko „Nová strategie udržení zdraví a prodloužení mládí“ věnovaná výzkumu účinků INVITY kromě toho uvádí dalších nejméně 70 ověřených ozdravných vlastností tohoto potravinového doplňku a dělí obyvatelstvo do 23 skupin, které ji potřebují pro udržení nebo obnovu zdraví (Kapitola 8.2. Léčebné použití rybího kolagenu). 

JAK INVITU UŽÍVAT

INVITA se dodává v želatinových tobolkách. Bere se dvakrát denně, po 2 až 8 tobolkách. Poslední zkušenosti ukazují, že je výhodný tzv. „pulzní režim“, což znamená sníst 10 tobolek (celé jedno platíčko s 10 tobolkami) vždy jednou za týden. Nejlepší je tobolky vysypat a zamíchat do skleničky s vodou. Pro vylepšení chuti stačí například šťáva z pomeranče. Připomínáme, že pro stavbu kolagenu je bezpodmínečně nutný vitamín C (kyselina L-askorbová), ze kterého se tvoří kolagen. Připomeňme též, že citron obsahuje poměrně málo vitamínu C, avšak obsahuje velké množství látek potřebných pro jeho vstřebání a využitelnost organizmem.

Pokud v sobě máme nějaké parazity (kdo je nemá?), tak si představme, jak jsou hladoví a čekají na svou potravu, kterou pro ně čistá bílkovina INVITY představuje. Proto doporučujeme vždy před podáním INVITY pročistit organizmus lžičkou lékařského petroleje D5. Ten malé parazity zabíjí, velké se v trávicím traktu neudrží a sestupují do nižších poloh. D5 na sebe navíc váže jednotlivé účinné látky a dopravuje je jako „kůň jezdce“ až 50krát rychleji na potřebná místa organizmu. Více o lékařském petroleji D5 v záložce „Biokorekce nemocí“. Vzhledem k tomu, že obsažený vitamín E je rozpustný pouze v tucích, doporučujeme s INVITOU konzumovat něco tučného. Stačí jedna například lžička oleje z ryb, z peciček hroznového vína nebo olivového oleje.

KONTRAINDIKACE

Při zvýšené činnosti štítné žlázy nepřekračovat dávku 2 tobolky denně. Spíše z právnické opatrnosti se INVITA nedoporučuje při nízkobílkovinové dietě (při dialýze), podávání současně s chemoterapií a radioterapií, ve 4-8 měsíci těhotenství, při bílkovinové alergii a citlivosti na rybí bílkovinu (v populaci minimální výskyt).

SKLADOVÁNÍ A EXPIRACE

Suché a tmavé prostředí mimo dosah dětí. Expirace je minimálně rok a půl od data výroby na obalu.

OBSAH BALENÍ

6 nebo 12 blistrů s 10 tobolkami práškového substrátu a letáček.  

Více o živém kolagenu a INVITĚ v záložce „Oblíbené odkazy“ položka „Živý kolagen“