Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSTEOPORÓZA

Jak na osteoporózu s biologickým katalyzátorem Os?

Co jsme možná nevěděli o osteoporóze. Osteoporóza zaujímá čtvrté místo mezi neinfekčními chorobami za nemocemi srdečně cévními, onkologickými a diabetem. U žen tato nemoc propuká častěji a dříve než u mužů. Jako většina chronických onemocnění osteoporóza nemá počáteční příznaky a obyčejně si ji uvědomíme až při první zlomenině.

Každého bude jistě zajímat, jak může dojít ke snížení kostní hmoty, když kost je tak tvrdá? Je to proto, že kost je živá tkáň. Jako v celém těle, tak i v kostech probíhá nepřetržitá výměna staré hmoty za novou. Když je vylučování vápníku z kostí větší než zabudovávání nového, jde o osteoporózu. Řešením tedy není pouhé doplňování vápníku. Je nutné obnovit jeho kostní metabolizmus. Nejčastěji se vyskytuje (až v 85%) osteoporóza stařecká. Nejsložitější a zároveň nejtragičtější jsou zlomeniny krčku a kyčelní kosti seniorů. Letití nestojí pevně na nohách a při pádu se většinou udeří do kyčle. Do roka končí smrtí pánevní zlomeniny ve 12 – 20% případů, zatímco ostatních 80%  pacientů je do konce života odkázáno na cizí pomoc. Mnoho starších lidí používá léky proti bolestem, aniž by tušili, že jejich příčinou jsou osteoporózou oslabené drobné zlomeniny kostních trámečků v důsledku nedostatečné kostní výživy, které je těžké rozpoznat.

 

MEZI PŘÍČINY VZNIKU OSTEOPORÓZY PATŘÍ ZEJMÉNA:

·      Předčasná přirozená nebo chirurgická menopauza

·      Malá fyzická aktivita

·      Nedostatek mikroživin ve stravě (kvalitní bílkoviny, Omega-3, vitamíny, minerály, stopové prvky, enzymy, zejména vápník a vitamín D, bez kterého se vápník neukládá a jejich špatné vstřebávání v trávicím traktu), současně se zneužíváním kávy, alkoholu, tabáku. Nebezpečné je rovněž experimentování s dietami. Ženy trpící anorexií jsou náchylnější k osteoporóze nezávisle na věku.

·      Dlouhodobé používání steroidních léčebných preparátů a dalších léků, jako kyselina acetylsalicilová, heparin, antiepileptické prostředky, barbituráty, antacidy s obsahem aluminia, atd., včetně antibiotik.

·      Preventivní opatření jsou zvlášť důležitá po 50 roce života tam, kde se osteoporóza vyskytuje v rodině, zejména po linii matky. Ve většině případů se dědí pouze sklon k osteoporóze a vznik nemoci je závislý na jiných příčinách.

 

Komplexní program osobní prevence a biokorekce osteoporózy

Pokud má prevence splnit svůj účel, je nutná například denní intenzivní chůze 1 hodinu. To zastaví ubývání kostní hmoty a dojde k jejímu vzestupu. Usilovné stahy svalů namáhají kosti na tlak, ohyb a krut. Preventivní pomocí je cílený program MOSSSPCN, který zabezpečuje dostatek organicky vázaných vitamínů, minerálů a dalších potřebných složek. Farmaka neřeší příčiny nemoci, nejsou tělu přirozená a vždy působí toxicky. Mohou na první pohled kostní hmotu zesílit a zpevnit, ale kost může být nakonec křehčí, takže zlomeninám nemusí zabránit.

 

Výtah z knihy "Osobní prevence".

1. NASAZENÍ PROGRAMU MOSSSPCN (VitaLifeSPCN, ChlorellaSPCN, OSSPCN) cílená synergická mikrovýživa buněk s vysokým celkovým ozdravným efektem.

2. PŘIROZENÝ A VYVÁŽENÝ SYSTÉM VÝŽIVY, výběr vhodných zdravých potravin, s doporučeným přechodem na syrovou stravu.

3. PŘÍRODNÍ TRANSDERMÁLNÍ KOLAGEN Q5-28 typ SILVER.

Zevní použití: Kolagen se nanáší na čistou zvlhčenou kůži v oblasti napadené kosti v tenké vrstvě 4 – 5krát za den. Před nanášením je nutné kolagen smísit s čistou filtrovanou vodou v poměru 1:5 až 1:10.

Vnitřní použití: 5ml (1 čajová lžička) 3krát denně nalačno, rozmělnit v ústech a zapít vodou (nebo rozředit v 50ml filtrované vody a pak vypít), počkat 30 min. Pro vnitřní použití je lepší liofylizovaná verze INVITA

Trvání kolagenové kůry: 3 měsíce, 2krát za rok. Dodržení tohoto doporučení vede k vymizení osteoporózy často již za půl roku. Poznámka. Pokud nemáme jinou možnost, postačí brát půl roku preparát "OsSPCN"

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář