Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravá sůl

Máte chuť si osolit a tím udělat něco pro své zdraví?

Zdravá sůlSPCN

 

Sodík a draslík v potravě. Sodík a draslík, dva důležité chemické prvky, jsou přítomny ve všech buňkách organizmu, jsou rozhodující pro regulaci přenosu živin do buněk a uvolňování svalové energie. Tyto zázračné prvky kromě toho regulují celou řadu dalších funkcí organizmu včetně kardiovaskulárních. Cvičením, pocením, stresem, hlavně však nadbytkem sodíku v současné, průmyslově vyráběné potravě, dochází v organizmu k významnému porušení přirozené rovnováhy těchto dvou prvků. V rostlinách je poměr sodíku k draslíku 1:7. Průmyslová výroba tento poměr obrací na 7:1. Osoby, které jedí hodně kuchyňské soli, vylučují až devětkrát více draslíku, než lidé s omezenou spotřebou kuchyňské soli. Nedostatek draslíku pak vede k některým civilizačním nemocem, jako je artritida, osteoporóza, vysoký krevní tlak, angína pektoris, mrtvice atd. Proto je dnes doplňování kuchyňské soli do přirozené potravy nezdravé.

O draslíku však kolují děsivé mýty, jako například, že draslík „reaguje“ s jedním ze širokého okruhu chemických farmaceutických léčiv, což mnohdy vede k úmrtí pacienta. To je pravda, jenže osudnou smrtící reakci vyvolává právě to nejmenované toxické léčivo, nikoliv tolik potřebný draslík. Jakmile totiž draslík projde zažívacím ústrojím, buňky jej využijí jen tolik, kolik potřebují, ostatní se vyloučí přirozenou cestou.

Skutečnost je taková, že hodnota naší stravy se enormně změnila. Některé z pěstovaných plodin už nemají hodnotu zdravého jídla. Vyčerpané půdy obsahují málo přirozených minerálů a mnoho umělých hnojiv. Nikdo dnes nemůže sníst dostatek plodů a zeleniny k doplnění tělesného systému minerály potřebnými k dokonalému zdraví, protože by se mu prostě nevešly do žaludku. Jablíčko snědené před 50 lety má stejnou ozdravnou hodnotu, jako stejné jablíčko dnes, pokud jich ovšem bude celý košík

Hrstka bystrých doktorů již před 80 lety rozpoznala skutečnou příčinu problému a začala dávat svým pacientům v rámci léčby masivní dávky draslíku (mezi 5 až 20 gramy denně), aby dostala jejich krevní tlak zpět do normálu a zprostila je problémů s anginou pectoris a dalšími srdečními potížemi. Protože používání základního prvku nejde patentovat (nejde na něm vydělávat), stalo se, že odpůrci prosadili rychlé vysychání lékařských výzkumných grantů na tomto poli. Přitom jen stačilo zaskočit do téměř libovolné indiánské rezervace, aby jejich absurdní prohlášení byla rychle vyvrácena. Do každého představitelného druhu jídla začalo nacházet cestu čím dál víc sodíku a krevní tlaky se začaly prudce zvyšovat. Okolo roku 1940 začaly kromě toho získávat navrch relativně nové nemoci, jako artritida a angina pectoris, což vyvolalo doslova rázovou vlnu drahých „patentovaných léčiv“.

Například indiáni Yanomami měli to štěstí, že po staletí unikali pozornosti západní lékařské „vědy“ a vyhýbají se jí i dnes. Tito fascinující lidé nejedí prakticky vůbec žádný sodík (kuchyňskou sůl), ale všichni dospělí každý den v jejich běžné potravě zkonzumují okolo 8,5 gramů draslíku. Jsou neuvěřitelně fit a nemají ani ponětí o nějaké artritidě, osteoporóze, vysokém krevním tlaku, angíně či mrtvici. Dodatečný sodík vůbec nepotřebují! Základní poučka o draslíku. Čím vyšší bude odvádění sodíku močí, tím vyšší bude odvádění draslíku z organizmu a tím vyšší bude krevní tlak. Pro normální tlak a nepřetížené srdce proto doporučujeme Zdravou sůlSPCN, která obsahuje jen 10% kuchyňské soli a 90% draslíku - KCl. Více v knize „Osobní prevence“ kolektivu autorů v rubrice Kniha Osobní prevence.

Mimochodem, kdyby s banánem rostl bok po boku na vhodné půdě, bude v prostém bramboru čtyřikrát tolik draslíku než v banánu, při stejném váhovém množství. Informace mají někdy cenu zlata.

 

Členská cena: balení 600g  250,-Kč  

Neprodejné         určeno pro účely Sdružení prevence SPCN                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář